Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Díjak, elismerések, kitüntetések

Hódmezővásárhely díszpolgára

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése „Hódmezővásárhely díszpolgára” címet adományoz annak a magánszemélynek, aki a város anyagi és szellemi értékeit gyarapította, vagy tevékenységével a város jó hírnevét növelte. A „Hódmezővásárhely díszpolgára” címhez a Közgyűlés művészi kivitelű, egyoldalas, bronz plakettet adományoz.

Tovább

Pro Urbe Hódmezővásárhelyért

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése "Pro Urbe" (A Városért) kitüntetést adományoz  annak a természetes és jogi személynek, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező közösségnek, aki vagy amely tevékenységével jelentős mértékben hozzájárult a város anyagi és szellemi értékeinek növeléséhez, vagy a település gazdasági, társadalmi fejlődése, illetve a szellemi élet területén, valamint a lakosság érdekében hosszabb időn át – a Közgyűlés eltérő döntésének hiányában legalább 10 éven keresztül – eredményes tevékenységet végzett. A kitüntetést évente legfeljebb három személy kaphatja. „Pro Urbe” kitüntetéshez a Közgyűlés művészi kivitelű, egyoldalas, bronz plakettet adományoz.

Tovább

Signum Urbis Honorantis

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése „Signum Urbis Honorantis” (A Város Megbecsülésének Jele) kitüntetést adományoz, azon személyeknek, akik kiemelkedő érdemeket szereztek a város anyagi és szellemi javainak gyarapításában, a város kapcsolatainak, jó hírnevének kiterjesztésében és növelésében. A kitüntetést évente legfeljebb hét személy kaphatja. A „Signum Urbis Honorantis” kitüntetéshez a Közgyűlés művészi kivitelű, egyoldalas, bronz plakettet adományoz.

Tovább

Bessenyei Ferenc Művészeti Díj

A Magyar Köztársaság kitüntetéseiről szóló 1991. évi XXXI. törvény 7. § (1) bekezdése alapján Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata amatőr és hivatásos színjátszás, népdal, magyar nóta, néptánc, vers- és prózamondás kategóriákban az ország, a magyar nemzet művészeti életében nyújtott kimagasló, példamutató tevékenység - amely méltón képviseli Bessenyei Ferenc szellemiségét - elismerésére az alábbi díjat alapítja és adományozza. A művészeti díjat Bessenyei Ferencről, kétszeres Kossuth-díjas, Érdemes és Kiváló Művészről, Hódmezővásárhely Díszpolgáráról nevezi el.

Tovább

Eseménynaptár

Közelgő események

Maya Attila kiállítása 2021. október 9. 08:00 - 2021. október 29. 18:00

Képek galériáinkból

Friss videók

Városi mobilapp

Városi mobilapp

Helyi értéktár

helyi értéktár