Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat
Esemény neve Könyvbemutató az Alföldi Galériában: Nemes Fekete Edit kerámiaművészete
Időpont 2020. január 15. 16:00 - 17:00
Kategória Könyvbemutató
Típus Városi rendezvények
Helyszín Alföldi Galéria

A Tornyai János Múzeum tisztelettel meghívja 2020. január 15-én 16 órára az  Alföldi Galériába (6800 Hódmezővásárhely, Kossuth tér 8.) Nemes Fekete Edit szabadkai keramikusművész kötetének bemutatójára.

Az eseményen köszöntőt mond Dr. Miklós Péter múzeumigazgató, a beszélgetés résztvevői: Nemes Fekete Edit keramikusművész, Dr. Ninkov K. Olga művészettörténész, a kötet szerzője, Pannonhalmi Zsuzsa keramikusművész, Virág Gábor, a Forum Könyvkiadó vezetője és Képiró Ágnes művészettörténész

Nemes Fekete Edit több mint öt évtizedes pályája felöleli a vajdasági kerámiaművészet indulását és virágkorát, valamint a kilencvenes évek és a kétezres évek első két évtizedének korszakát. A könyv hódmezővásárhelyi bemutatója egybeesik a művésznő Átívelés című tárlatával, amely 2019. december 10-én nyílt meg az Alföldi Galériában. A tárlaton néhány olyan alkotás is látható, amely a Hódmezővásárhelyi Kerámia Szimpóziumon keletkezett. Nemes Fekete Edit ugyanis 2001-ben, 2007-ben, 2010-ben, 2012-ben, és 2017-ben volt a nemzetközi hírű Hódmezővásárhelyi Kerámia Szimpózium résztvevője.

Esemény küldése e-mailben E-mail cím
Kérem kattintson a képre majd írja be a kapott kódot!
Kód ellenőrzése!
Esemény importálása saját naptárba letöltés

Eseménynaptár

Közelgő események

Képek galériáinkból

Friss videók

Városi mobilapp

Városi mobilapp

Helyi értéktár

helyi értéktár