Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat
Esemény neve Népi bútorfestő kurzus a Tornyai János Múzeumban
Időpont 2019. augusztus 13. - 2019. augusztus 14.
Kategória Ismeretterjesztő
Típus Városi rendezvények
Helyszín Tornyai János Múzeum

Kétnapos népi bútorfestő kurzust hirdet a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum. Az augusztus 13-án és 14-én, délelőtt kilenc és délután négy óra között megrendezésre kerülő foglalkozásokon a résztvevők megismerhetik a népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját és színvilágát, valamint Dudás Ildikó népi bútorfestő irányításával gyakorlati tapasztalatokat is szerezhetnek.

A kétnapos kurzuson való részvétel – az Interreg – IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló, Közös művészeti örökségünk nyomában című pályázatnak köszönhetően – ingyenes, ám regisztrációhoz kötött, a résztvevők számára a gyakorlati munkához szükséges anyagokat és a foglalkozások napjain az ebédet a szervezők biztosítják.

A két nap során továbbá szó lesz a templomokban alkalmazott bútorfestésről, a vásárhelyi bútorfestés sajátosságairól, s a résztvevők ismereteket szerezhetnek a bútorok restaurálásának és konzerválásának módszereiről is.

A kurzust szervező Lucza-Vígh Erna, a Tornyai János Múzeum múzeumpedagógusa elmondta: a kurzusra felső tagozatos és középiskolás diákokat, egyetemi hallgatókat és felnőtteket egyaránt várnak.

Jelentkezni e-mailben a  lucza.vigh.erna@tjm.hu címen augusztus elsejétől lehet, a tervezett húsz férőhelyet a jelentkezések sorrendjében töltik fel. További információt a 62/24-22-24-es telefonszámon kérhetnek az érdeklődők.

Esemény küldése e-mailben E-mail cím
Esemény importálása saját naptárba letöltés

Eseménynaptár

Közelgő események

Kiállítás Kiss Lajos néprajzkutató, múzeumigazgató emlékére 2020. január 23. 17:00 - 2020. szeptember 27. 17:00
Eifert János fotóművész: VISSZAPILLANTÁS (1964-2020) 2020. február 23. - 2020. augusztus 30.
Dömötör Mihály: Metamorfózis (fotókiállítás) 2020. március 10. 18:00 - 2020. szeptember 15. 17:00

Képek galériáinkból

Friss videók

Városi mobilapp

Városi mobilapp

Helyi értéktár

helyi értéktár